julkaisujaverkossa
Uutisblogi

Kuinka välttää sairastuminen muuttamalla kotisi asioita

Sanotaan, että suurin osa tapaturmista tapahtuu kotona, ja ikään kuin se ei yksinään olisi tarpeeksi pelottavaa, kannattaa myös muistaa, että monet sairaudet alkavat myös kotoa. Tähän on kaksi syytä. Ensimmäinen on, että kotimme ovat itse asiassa ihanteellisia paikkoja bakteerien ja virusten inkubaatiolle – ne ovat lämpimiä, usein kosteita ja täynnä muuta ruokaa ja bakteereita. Toinen syy on se, että vietämme enemmän aikaa kotona kuin useimmissa muissa paikoissa – joten sieltä tietysti tulee paljon sairauksia (muita pääsyyllisiä ovat työpaikkasi, kuntosali ja julkinen liikenne).
Vaikka tämä saattaa olla synkkä todellisuus kohdattava, se tuo mukanaan hyviä uutisia: nyt tiedät mistä nämä sairaudet tulevat, olet paljon paremmin valmistautunut taistelemaan niitä vastaan ​​ja ehkäisemään niitä! Lue ja katsomme tapoja, joilla voit pitää sairauden loitolla tekemällä muutoksia kiinteistösi…

Puhdista pinnasi – erityisesti keittiössä

Tiesitkö, että leikkuulaudallasi on enemmän ulostetta kuin wc-istuimessa? No se on totta! Samaa voidaan sanoa senkkisi ja pesualtaastasi. Se on melko törkeää ja se havainnollistaa, kuinka tärkeää on ruiskuttaa antibakteerisilla suihkeilla säännöllisesti keittiössä. Tämä tulee entistä tärkeämmäksi, jos käsittelet raakaa lihaa, ellet halua saada ruokamyrkytystä.

Päästä eroon kosteudesta

Homemyrkytys voi vakavasti heikentää immuunijärjestelmääsi ja johtaa kaikenlaisiin sairauksiin, mikä on melko huono uutinen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että voit korjata tämän ongelman vähentämällä kiinteistösi kosteutta ilmankuivaajalla ja oikeilla elämäntapamuutoksilla. On myös tärkeää avata ikkunat säännöllisesti, jotta ilma pääsee kiertämään.

Nosta lämmitystä

Lämmön lisääminen ei tapa bakteereja – itse asiassa bakteerit suosivat lämpöä kylmän sijaan (siksi jääkaapit pitävät ruokamme tehokkaasti turvassa). Kuitenkin kylmissä huoneissa oleminen estää sinua nukkumasta hyvin ja tyhjentää kehosi resursseja, koska se yrittää pitää sinut lämpimänä, jolloin voit hyökätä kaikenlaisia ​​vaivoja vastaan. Nosta lämmitystä ja olet terveempi, joten olet paremmin valmistautunut huolehtimaan bakteereista tai viruksista.

Puhdista kanavasi ja uunisi

Ajoittainen hankkiminen auttaa poistamaan pölyn, bakteerit ja kuolleen ihon uunista, ja sama voidaan saavuttaa puhdistamalla kanavasi varmistaaksesi, että ilmastointilaitteesi kiertämä ilma on puhdasta. Tee tämä säännöllisesti estääksesi sellaisten asioiden kerääntymisen, joita et halua hengittää sisään, ja varmistaaksesi maksimaalisen tehokkuuden.

Puhdista ovenkahvat

Suurin osa bakteereista uskoo tai ei, että se tulee muiden käsistä. Tiesitkö, että joka kolmas ihminen kantaa staph-virusta käsissään? Ovenkahvat ovat siten bakteerien leviämispiste, ja ne jäävät usein huomiotta. Pidä ne puhtaina!

Comments are closed.